Alandala 2010

Gabi 1g copy

Gabi 3 in 1,2

GABRIELA MOISI – ALEXANDRESCU – “Acvarii”

Apa este un factor indispensabil vieţii. Poluarea apei este principalul factor care poate duce la disparitia speciilor de plante si animale acvatice. Aceasta idee a reprezentat baza de la care am pornit realizarea lucrarii. “ACVARII”, reprezinta astfel lumea subacvatica sufocata de “vidul” creat prin lipsa vietuitoarelor. Apar nu intamplator, corali si alge marine impietrite, realizate din materiale reciclabile (metal si material plastic). Lucrarea vrea sa fie astfel, un semnal de alarma asupra efectelor pe care le poate aduce poluarea in timp.
______________________________________________________________________________________________________________

Mihaela 4 copy

Mih bru 3 in 1

MIHAELA BRUMAR  – “Meduza”

Fundamentul lucrarii se refera la apa, la respectul pe care este necesar sa-l acordam acesteia, la solidaritatea pe care trebuie sa o avem atunci cand militam pentru protectia ei. Doresc sa abordez intr-o maniera inedita aceasta tema actuala, prin recuperarea materialelor si refolosirea lor intr-o constructie, care are unul din atributele apei – transparenta. In lucrarea mea coexista simultan doua imagini: o umbrela ce sustine ideea de protectie a mediului si o meduza, un organism care se inmulteste datorita dezechilibrului creat de om in lantul trofic. Peturile atat de controversate, se dovedesc in final un material fascinant din punct de vedere artistic, ele pot capata in actul de creatie valente neasteptate.

___________________________________________________________________________________________________________

giropeta-Edi copy

Edi 3 in 1

EDUARD COSTANDACHE – “Giropeta”

Gatul se intinde, sunetul incepe sa urce, capul devine trompeta, animalele sunt Unul. Strigatul e pregatit sa apara iar imaginea devine sunet. Din pacate Girafa – trompeta nu poate lua locul unei specii pe cale de disparitie. Ea are doar rolul de a va atrage atentia ca lumea se schimba, ca trece de la normal intr-o stare ”Alandala”.

___________________________________________________________________________________________________________

Dana-Cristofor copy

Dana 3 in 1

DANIELA CRISTOFOR – “Acvatica”

Lucrarea mea se intituleaza “Acvatica”, deoarece reprezinta un fragment din fascinanta lume marina. Am ales acest subiect pentru ca mi s-a parut potrivit cu tema acestei tabere de creatie legata de protejarea naturii, iar cum APA – elementul primordial si indispensabil al vietii (la fel ca si aerul) este in pericol impreuna cu vietuitoarele sale, doresc sa pun in evidenta atat frumusetea si diversitatea acesteia, dar in acelasi timp sa fie si un semnal de alarma pentru protejarea si salvarea mediului acvatic.

___________________________________________________________________________________________________________

Mihaela-Lefterache-4 copy

Miha Left 3 in 1

MIHAELA LEFTERACHE – “Lumea la microscop”

Lucrarea ”Lumea la microscop” prezinta drama unei planete, planeta Pamant, care a ajuns obiect de studiu in fata unui microscop. In sens metaforic, acest angrenaj prezinta o lupa prin care lumea se vede mai mica, cu aluzie la faptul ca desi populatia planetei este in crestere si intr-o continua dezvoltare, totusi planeta ” se micsoreaza”. Aceasta asa zisa micsorare este in fapt un S.O.S. pe care il transmite ”gazda” noastra care se sufoca si care a ajuns inchisa in propria-i drama.

___________________________________________________________________________________________________________Adi-4 copy

Adi 3 in 1

ADRIAN VĂDEANU – “Testoasa argintie”

Mit, realialitate, simbol, testoasa reprezinta o imagine a universului, un sustinator al lumii, constituie in sine o cosmografie, in Extremul Orient, la chinezi si japonezi cat si in centrul Africii negre. In India este un postament pentru tronul divin, longevitatea sa bine cunoscuta a fost asociata cu ideia de nemurire, trasaturile sale fiind transmise atator demiurgi, eroi civilizatori si stramosi mitici. Alchimistii chinezi o considera ” punctul de plecare al evolutiei” si ”simbol al materiei folosite de Arta”. Lucrarea pe care o construiesc ”Broasca argintie” trimite gandurile si sentimentele oamenilor catre o natura cat mai stralucitoare si pura.

Advertisements